Türk Telekom'un limitli ADSL tarifesi Avrupa'dan ucuz

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 15 Mart 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom, 1Mbit hızında internette en ucuz tarifenin Türkiye'de olduğunu açıkladı. Türk Telekom, Analysys Research Limited tarafından yapılan araştırmaya dayandırdığı açıklamasında aylık maliyeti 29 YTL yani 15.70 euro olan 1Mbit hızındaki ADSL paketinin İspanya, İtalya, Fransa ve Almanya'dan daha ucuz olduğunu belirtti. Türk Telekom, ADSL giriş fiyatında da Türkiye'nin Avrupa'nın sekinci ucuz ülkesi olduğunu öne sürdü.

Avrupa ile Türkiye arasındaki en ciddi fark kota uygulamasında. Yani Türkiye'de aboneler ayda 29 YTL ödeyerek internette en fazla 4GB'i kapasitesinden yararlanabiliyor. 4GB'in aşması durumunda ise ADSL abonesi birim başına belli bir ücret ödemek zorunda kalıyor.

Artık Avrupa'nın birçok ülkesinde kota sınırlaması uygulanmıyor. Örneğin Almanya'da Deutsche Telekom 2Mbit hızında limitsiz internet için ayda 26 dolar istiyor. Bulgaristan'da ise sınırsız 2Mbit internetin aylık maliyeti ise 32 dolar. Diğer taraftan 1 Mbit hızındaki limitsiz Türk Telekom paketine bakıldığında ise fiyat 29 YTL'den 99 YTL'ye çıkıyor. Bu durumda abonelerin yüzde 80'inden fazlası limitsiz yerine limitli paketi seçmek zorunda kalıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber